Kristus Koning

Van Scheepsdalelaan over Visartpark tot Houtkaai

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Ga dit najaar aan een spotprijs naar de film


In het aanbod van de Brugse buurtcheques reserveerde het feestcomité van Kristus Koning opnieuw een rij cinemastoelen dit najaar. Elke film start om 20 u. in cinema Lumière met een korte inleiding, nadien geniet je van een drankje. Je betaalt slechts 3 euro ter plaatse.

Schrijf je hier online in of mail naar jramaut@hotmail.com. Deelnemers ontvangen één week vooraf nog een bevestiging. 

Je kan kiezen uit drie films:

Pride - zondag 11 oktober: Zomer 1984. Thatcher is aan de macht en de mijnwerkers staken. Een groep homoseksuele activisten halen geld op om de mijnwerkers te steunen. Ze worden echter afgewezen door de vakbonden, die gegeneerd zijn om met hen in contact te komen. De holebi’s besluiten om af te reizen naar een mijnwerkersdorpje in Wales. De twee groepen ontdekken er gaandeweg dat ze samen kunnen strijden voor hetzelfde ideaal. Een inspirerende komedie van de gevierde Britse regisseur Matthew Warchus.

La famille Bélier - zondag 15 november: In de familie Bélier is iedereen doof, behalve de 16-jarige dochter Paula. Ze is daarom ook een onmisbare tolk voor haar gezin. Wanneer Paula’s muziekleraar haar zangtalent ontdekt, overtuigt hij haar om deel te nemen aan een prestigieuze zangwedstrijd. Deze beslissing betekent echter dat ze haar dove ouders en broer moet achterlaten. Ze staat voor een hartverscheurende keuze ... Een Franse feelgood komedie van Eric Lartigau à la Intouchables en Bon dieu.

Brabançonne - zondag 13 december: De Vlaamse harmonie Sint-Cecilia en de Waalse harmonie En Avant uit hetzelfde dorp zijn geselecteerd voor de grote Europese finale. De Vlaamse trompettist Willy valt echter dood op scène. De dochter van de dirigent heeft een idee: een transfer van de knappe Waalse trompettist Hugues. Zijn transfer drijft het conflict tussen beide harmonies ten top. Een echt Belgische én muzikale film van Vincent Bal met een geweldige cast : Amaryllis Uitterlinden, Jos Verbist, Tom Audenaert en vele anderen.