Kristus Koning

Van Scheepsdalelaan over Visartpark tot Houtkaai

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Een zomer lang feest in de wijkzondag 5 juli – Buren!Feest! in de Gerard Davidstraat
Tijdens het eerste weekend van juli feesten de buren van de Gerard Davidstraat. Het Buren!Feest! ‘09 start op zondag 5 juli met een wandeling door het Brugse Sint-Annakwartier. Er is aansluitend een barbeque voorzien op de speelplaats van de lagere school, opgevrolijkt door de coverband ‘Slender Tuna’. Meer informatie: Peter Ruys, Gerard Davidstraat 21, 050/31 66 41, peter.ruys@telenet.be, http://gerarddavidstraat.brugsebuurten.be.
zaterdag 29 augustus - Bal Populair zwaait de vakantie uit
Na een eerste succesvolle editie zwaaien we de zomervakantie dit jaar opnieuw uit met een Bal Populair. Het Graaf Visartpark wordt op zaterdag 29 augustus het sfeervolle decor van een heerlijke dansavond met gekleurde lampjes in de bomen, een uitnodigende dansvloer en koele drankjes. Van 19u tot 24u dans je op maat van de musette van een accordeonist en de covers van Johny Champ en de Chimps. Let wel: het bal gaat enkel door indien mooi weer wordt voorspeld, zoniet wordt het bal afgelast. Meer informatie : Saskia Vandewalle, Karel de Stoutelaan 32/1, 0478/45 87 34
zaterdag 29 en zondag 30 augustus – 35ste Kattefeesten op het Stubbekwartier
Ook de buren van het Stubbekwartier feesten dit jaar opnieuw. Ze zijn er ondertussen toe aan de 35ste editie van hun Kattefeesten. Op 29 en 30 augustus wordt op het Werfplein een tent opgetrokken en staan een resem activiteiten voor jong en oud op het programma. Tijdens de talentenjacht op zondagavond gaat het Stubbekwartier op zoek naar buren die kunnen dansen, playbacken, muziek of theater spelen.
 
zondag 6 september – Karel de Flou komt op straat
De eerste zondag van september is de vaste prik voor het burenfeest in de Karel de Floustraat. Op zondag 6 september wordt de straat afgesloten voor een gezellige onderonsje, hopelijk voor een keer mét goed weer. Traditioneel start het feest met een aperitief, er zijn enkele volksspelen, petanque en een barbecue voorzien. De Karel de Floustraat werkt ook aan z’n conditie: na vijf sessies ‘turnen aan huis’ en ‘initiatie petanque’ in juni gaat een groepje buren op 29 augustus, met dank aan de Brugse zomercheques, zeilen op de Sint-Pietersplas. Meer informatie : Marc Gillemon, Karel de Floustraat 8, 0497/05 12 70, marc.gillemon@telenet.be.
zaterdag 12 september - Gouden Boomstraat viert voor het eerst
De Gouden Boomstraat viert dit jaar voor het eerst feest. Op vrijdag 11 september staat een verrassing op het programma, het echte feest begint dan op zaterdag 12 september om 16 uur met een glaasje en een initiatie tango. Vanaf 18 uur kunnen de inwoners van de Gouden Boomstraat aanschuiven voor de barbecue. Het straatcomité nodigt alle buurtbewoners vanaf 20.30 uur uit voor een babbel en een drankje geanimeerd met live muziek.
Meer informatie : Koen Vonck en Emmy Surmont, Gouden Boomstraat 12, 050/31 10 62, vonck.surmont@telenet.be.
 
zondag 13 september – Drukkers- en Serweytensstraat organiseren 2e straatfeest
Na een eerste succesvolle editie organiseert het comité van de Drukkers- en Serweytensstraat een nieuw straatfeest op zondag 13 september. Op het graspleintje wordt opnieuw een tent rechtgezet en een springkasteel opgeblazen en zijn alle buren welkom voor een gezellige namiddag met spel, drank en een barbecue. Meer informatie : Eddy De Witte en Ann Rosseel, Karel Serweytenssstraat 10, 050/31 88 52, dewitte.eddy@skynet.be.
 
zondag 13 september Kaasmarkt knoopt opnieuw aan met de traditie
Acht jaar geleden werd voor het laatst een kaasmarkt georganiseerd in het Visartpark. Dit jaar wordt er opnieuw aangekoopt met de traditie. Op zondag 13 september pakt Belgomilk, producent van de Brugge-kazen, uit met een nieuwe Brugse kaasmarkt in en rond het Graaf Visartpark. Er werd een comité opgericht met zeven notoire kaaskenners. De kaasmarkt vindt op dezelfde zondag plaats als de braderie in de Ezelstraat, zodat er opnieuw heel wat volk wordt verwacht.
zondag 20 september – Kroenkelen houdt halt in het Visartpark
Op zondag 20 september kan je opnieuw Kroenkelen in Brugge. Kroenkelen staat voor een dag wandelen of fietsen in een rond Brugge. Op die dag wordt de volledige binnenstad autovrij gemaakt tijdens de ‘Dag Zonder Auto Mobiel’ en het Graaf Visartpark wordt opnieuw het controle- en verpozingspunt van duizenden fietsers.