Kristus Koning

Van Scheepsdalelaan over Visartpark tot Houtkaai

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Pastorietuin werd feestelijk geopend tijdens buurtfeest

Ruim 200 buren tijdens tuinfeest op zaterdag 22 juni 
 
In het voorbije jaar werd er hard gewerkt aan de heraanleg van de pastorietuin, op de hoek van Leopold I-laan en de Lauwerstraat. De tuin heeft een semi-publieke functie, en kan dus ook voor openbare activiteiten worden gebruikt. Het feestcomité van Kristus Koning zette – in samenwerking met het stadsbestuur en pastoor Rik Verbeke – dit extra stukje groene ruimte in de kijker zetten tijdens een feestelijke opening van de pastorietuin op zaterdag 22 juni.
 
In de namiddag waren bijna 70 buren ingeschreven voor drie wandelingen. Gidsen Luc Penninck en Bernard De Klerck vertelden tijdens een buurtwandeling meer over de boeiende geschiedenis van Kristus Koning.  Tijdens de wandeling ‘ZIJ-straten’ toonde gids Miet Schepens zo'n 15 buren  Brugge vanuit het oogpunt van vrouwen vóór de Franse Revolutie. 
 
 
De regen was een spelbreker maar om 16u werd het donkerblauwe poortje van de pastorietuin toch geopend. Schepen Franky Demon zegende de nieuwe pastorietuin officieel in met schuinwijn. Zo'n 200 buren genoten van de Brugse Zot en fruitsap tijdens de openingsreceptie. Straatfanfare d'Echte Sloebers zorgden voor de nodige muziek. De kinderen konden zich uitleven op de twee springkastelen in de Lauwerstraat of lieten zich schminken.
 
Nadien konden de 200 ingeschreven buren aanschuiven voor de barbecue. Ongeveer de helft zocht de beschutting op van de schoolrefter. Het regenen was ondertussen opgehouden zodat de andere helft in het decor van de tuin kon eten. Marcell zorgde voor de sfeer met bekende meezingers, ingetogen ballads en eigen werk.
 
De pastoriebingo werd gewonnen door Amandine. Zij en vijf andere gelukkigen wonnen een mooie prijs. Later op de avond zorgde Francis met zijn houtkacheltje voor extra warmte en koos DJ Luckay de muziekjes. 
 
Het feestcomité van Kristus Koning bedankt alle aanwezigen en medewerkers voor hun bijdrage.
 

.