Kristus Koning

Van Scheepsdalelaan over Visartpark tot Houtkaai

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

13-06-2006 | En toch zou een kleine cafetaria tof zijn!

paviljoen in Kruidentuin, Brussel
paviljoen en terras
vanop het terras zou je dit zicht hebben.
onopvallend in het groen
zo groot hoeft het niet te zijn!

Uit de enquête bleek dat 100 respondenten voor een overdekte zitruimte waren, en 138 tegen; 40 gaven geen antwoord!

Toch blijven we pleiten voor een kleine cafetaria. Terwijl de (klein)kinderen spelen in het vernieuwde speelplein,  zou je er een koffie, thee of biertje kunnen drinken. Moet de kleine naar het toilet, dan moet je niet per se je namiddag afbreken, want een cafetaria zonder toilet is als een café zonder bier! Bovendien biedt dit volgens ons de kans op een informele babbel met mensen uit de buurt.

Waarom zou de uitbating niet door stadswachten kunnen gebeuren, aangevuld met vrijwilligers? Natuurlijk moet dit ook niet de hele tijd open zijn, maar de woensdagnamiddagen en de weekends tijdens het jaar én de mooie dagen tijdens de vakantie zouden toch haalbaar kunnen zijn.

Natuurlijk moet dit gebouwtje het park niet domineren. Daarom zien we het ook eerder aansluiten bij de , zodat (groot)ouders tegelijk een oogje in het zeil kunnen houden. Of nog beter zou een inplanting zijn boven het kanaal: de oude pijlers van de opgeblazen brug zouden de fundering kunen vormen voor een brug met gebouwtje en terras. Het terras zou een echte voltreffer kunnen worden, want  het zicht op het kanaal is uniek én vanaf de middag schijnt de zon erop!

Indien de groenzone aan de overkant (kant Bevrijdingslaan) dan parkeerstrook zou worden, kan het park de huidige straat errond opslorpen én kunnen de kinderen zo veilig oversteken. Ook de toeristen zouden hier informatie kunnen opvragen.