Kristus Koning

Van Scheepsdalelaan over Visartpark tot Houtkaai

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Ga dit najaar naar drie films
In het aanbod van de Brugse buurtcheques reserveerde het feestcomité van Kristus Koning opnieuw een rij stoelen in cinema Lumière.

Schrijf je hier in.

Jouw inschrijving is definitief na overschrijving van 3 euro per deelnemer op reknr BE 40 0014 9659 9963 van feestcomité Kristus Koning. Deelnemers ontvangen één week vooraf nog een bevestiging.

Je kan kiezen uit drie films:

 

Cargo - zondag 21 oktober om 20u.

Leon Broucke valt uit zijn vissersboot in het ijskoude water van de Noordzee. Hij verzeilt in een diepe coma en laat zijn drie zonen achter met het familiebedrijf en een enorme schuldenberg. Zo komen tal van onuitgesproken conflicten tussen de drie zonen – baardige binnenvetters - aan de oppervlakte.

Cargo is een Vlaamse film van Bevergem-regisseur Gilles Coulier waar we trots op mogen zijn: een meeslepend verhaal, een geloofwaardig universum en overtuigende acteerprestaties van karakterkoppen Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele.

La La Land - zondag 18 november om 10.30u.

Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffies door holt ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van Hollywood?

La La Land is een musical buiten categorie die 6 (!) Oscars won. Elk denkbaar cliché krijgt een verfrissende twist in een wereld die baadt in een lichtvoetig surrealisme. Een meesterwerk, briljant én geniaal met Emma Stone en Ryan Gosling in de hoofdrollen.

Dunkirk - zondag 16 december om 20u.

‘Dunkirk’ vertelt het verhaal van honderdduizenden Britse en geallieerde troepen omringd door de vijand. Gevangen op het strand met hun rug naar de zee, worden ze geconfronteerd met een onmogelijke situatie terwijl de vijand steeds dichterbij komt.

In deze straffe oorlogsfilm van Christopher Nolan zit geen Grote Boodschap, geen beklijvende woorden en zelfs geen hakenkruis. De film is opgebouwd rond drie verhalen over de evacuatie te land, ter zee en in de lucht, verweven in een briljante niet-lineaire structuur.