Kristus Koning

Van Scheepsdalelaan over Visartpark tot Houtkaai

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Kristus Koning Kermis in en rond 'Den Belgiek'Driedaags buurtfeest van 19 tot 21 juni in het Visartpark

Het jaarlijkse buurtfeest in het Visartpark duurt dit jaar 3 dagen. De mobiele cultuurzaal ‘Den Belgiek’ wordt één weekend lang het kloppend hart van Kristus Koning. Van vrijdag 19 juni tot en met zondag 21 juni worden er een reeks activiteiten gepland in en rond ‘Den Belgiek’ . We stellen er in première ‘Groeten uit Kristus Koning’ voor, een gloednieuw boek met boeiende verhalen uit onze buurt.

Volkscafé op vrijdag

‘Den Belgiek‘ is een mobiele cultuurzaal die hele weekend lang dienst doet als trefpunt. Op vrijdag 19 juni om 18u sluiten we de tapkraan aan en start het volkscafé. Vanaf 20u stellen we er het boek ‘Groeten uit Kristus Koning’ voor en kronen we de ‘Koning(in) van Kristus Koning’ na een ludieke vragenronde.

Handgemaakte paardenmolen en kermisspelen op zaterdag

Op zaterdag 20 juni feesten we tijdens ‘Kristus Koning Kermis’. Vanaf 16u draait de unieke en handgemaakte paardenmolen rondjes. De kinderen testen de kermisspelen, beklimmen het springkasteel of laten zich schminken terwijl de ouders genieten in het zomerkaffee. Sam Claeys speelt ondertussen solo in ‘Den Belgiek’.

Vanaf 18u kan je aanschuiven voor de barbecue. Volwassenen betalen 14 euro, kinderen eten voor 8 euro. Schrijf je vooraf in via de link onderaan.

Om 19u zorgt Marcell voor de sfeer met bekende meezingers, ingetogen ballads en eigen werk. Later die avond is er nog we nog verrassende kermisanimatie en muziek. Het zomerkaffee is de hele namiddag geopend.

Wandelingen, tango-demo en thé-dansant op zondag

Ook op zondag is ‘Den Belgiek’ geopend. Om 10.30u starten er twee buurtwandelingen en organiseren we vanaf 9.30u.een kinderrommelmarkt. Schrijf je hiervoor in met de link onderaan. Vanaf 14u serveren we koffie met taart en om 15u kan je genieten van een tangodemonstratie. Nadien test je zelf de dansvloer uit tijdens een Thé-Dansant voor jong en oud met DJ Luckay.

Het feestcomité van Kristus Koning verwelkomt je graag een weekend lang in het Graaf Visartpark. Tot dan!