Kristus Koning

Van Scheepsdalelaan over Visartpark tot Houtkaai

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Kristus Koning Koerst mee met de 'Elfstedenronde'


Buurtfeest in en rond ‘Den Belgiek’ van 16 tot 18 juni in het Visartpark

Het jaarlijkse buurtfeest duurt dit jaar 3 dagen. De mobiele cultuurzaal ‘Den Belgiek’ wordt opnieuw één weekend lang het kloppend hart van Kristus Koning, zeker voor wielerfans. Het weekend van vrijdag 16 juni tot en met zondag 18 juni staat helemaal in het teken van de ‘Elfstedenronde’. In de jaren ’50 werd deze koers voor het eerst georganiseerd in Kristus Koning. Na meer dan een halve eeuw doet de afgestofte ‘Elfstedenronde’ onze wijk opnieuw aan als eerbetoon.

Uniek concert van dirk Blanchart op vrijdag

Op vrijdag 16 juni om 20u sluiten we de tapkraan van ‘Den Belgiek’ aan en start het volkscafé. In dit omgebouwde lunapark illustreren we de rijke geschiedenis van de Elfstedenronde in Kristus Koning met enkele foto’s. Vanaf 21u plukt singer-songwriter dirk Blanchart, die je zeker kent van ‘African time’ met Luna Twist, de mooiste liedjes uit zijn gitaar.

Zomerbar en Elfrondenkwis op zaterdag

We openen ‘Den Belgiek’ op zaterdag vanaf 14 u. Je kan er genieten van het zomerterras en van koffie met taart. Vanaf 20 u. testen we jouw parate kennis in de ‘Elfrondenkwis’. Ploegen van 4 deelnemers krijgen een gevarieerde reeks aan vragen voorgeschoteld. Schrijf je hier in voor de Elfrondenkwis.

Koersdorp, barbecue én de ‘Elfstedenronde’ op zondag

Het buurtfeest ‘Kristus Koning Koerst’ is uitzonderlijk gepland op zondag. Die namiddag passeren de renners van de ‘Elfstedenronde’ rond 14u aan het Visartpark. Het is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van deze koers in onze wijk.

We starten op zondag om 11 u. met een concert van het akoestische trio Sonic Highway en een uitgebreide aperitief.

Vanaf 12u kan je aanschuiven voor frietjes, groenten en biefstuk, hamburger of een vegetarische burger op de barbecue. Volwassenen betalen 16 euro, kinderen eten voor 8 euro. Schrijf je hier in voor de barbecue.

Test die namiddag jouw conditie op de fietsen op rollen. De kinderen brengen hun fiets mee en rijden op het fietsparcours hun eigenste mini–Elfstedenronde of amuseren zich op de springkastelen. Breng ook jouw fiets mee en leer van de fietsenmaker hoe je die op punt kan zetten of herstellen. We verdelen nadien nog prijzen tijdens de grote Wielertombola. De deuren worden rond 18 u. gesloten.

Het feestcomité van Kristus Koning verwelkomt je graag – mét fiets - een weekend lang in het Graaf Visartpark. Tot dan!