Kristus Koning

Van Scheepsdalelaan over Visartpark tot Houtkaai

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Neem een kijkje achter de schermen van Carrefour Scheepsdale


Ontdek op 19 en 26 januari de bijzondere geschiedenis van de eerste hypermarkt van België

Schrijf je hier in voor één van de rondleidingen

(Kies nog tussen de rondleiding op 19 januari om 15u en op 26 januari om 11u).

Op de hoveniersgronden in de Scheepsdalelaan werd begin jaren ’60 één van de eerste Europese hypermarkten gebouwd. Op 9 september 1961 om 9u opende de ‘SuperBazar’ zijn deuren. Op dat moment was het uniek door de verkoopsoppervlakte van 3300 m², de mogelijkheden tot zelfbediening, de verkoop van voedingsproducten  én non-food verspreid over twee verdiepingen én een grote parking.

De opening was een uniek spektakel met veel toeters en bellen. Er trokken van parades van muziekkorpsen en kleinkunstenaars door de stad en er werden prijzen afgeschoten vanop het dak. De hele dag door schoven dikke rijen nieuwsgierige kopers aan om een blik te werpen in dit uniek shoppingcenter. Misschien was je er wel zelf bij …?

Ontdek de supermarkt in jouw buurt

Op zaterdag 19 en 26 januari verwelkomt filiaaldirecteur Guy Tanghe je in Carrefour Scheepsdale met een hapje en een drankje. We ontvangen telkens een groep van maximum 20 deelnemers om 11u én om 15u. Je hoort er alles over de boeiende geschiedenis van de eerste hypermarkt van België, je neemt een kijkje  achter de schermen en hoort meer over de werking van Carrefour. Het is het ideale moment om jouw vragen te stellen over jouw supermarkt in de buurt.

Meer info: jramaut@hotmail.com of bel 0474 523 818