Kristus Koning

Van Scheepsdalelaan over Visartpark tot Houtkaai

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Ontdek Pieter Pourbus en de vergeten meesters


Bezoek de tentoonstelling op zaterdag 13 januari om 14u. in het Groeningemuseum

Had je nog geen tijd om de tentoonsteling ‘Pieter Pourbus en de vergeten meesters’ in het Groeningemuseum te bezoeken? Vóór de tentoonstelling de deuren sluit kan je de Brugse meesters uit de zestiende eeuw nog ontdekken op zaterdag 13 januari om 14u. in het Groeningemuseum.

In de 16e eeuw loopt Brugge leeg en trekken jonge kunstenaars richting Antwerpen. Met het roemrijke artistieke verleden als inspiratiebron ontstaat er in Brugge een geheel nieuwe stijl. Zo ontpopt Pieter Pourbus zich tot hét aanstormend talent. Hij schildert meesterwerken zoals het 'Laatste Oordeel', de 'Annunciatie' en treffende portretten van Brugges voornaamste families.

We reserveerden een gids die je langs het indrukwekkend oeuvre van Pieter Pourbus leidt maar die je ook alles vertelt over vergeten meesters zoals Marcus Gerards, Pieter I Claeissens en zijn zonen Gillis, Pieter II en Antonius.

Schrijf je hier in voor deze tentoonstelling, graag vóór 6/1/2018.

Jouw inschrijving is definitief na overschrijving van 4 euro per persoon op reknr. BE 40 0014 9659 9963.

Info: jramaut@hotmail.com, 0474/52 38 18Meer informatie over de tentoonstelling vind je op www.visitbruges.be/pieterpourbus.