Kristus Koning

Van Scheepsdalelaan over Visartpark tot Houtkaai

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

140 buren op bezoek bij Van Eyck en Dürer


 
De Vlaamse Primitieven zorgden in de 15de eeuw voor een artistieke revolutie in Centraal-Europa. Talentrijke schilders als Jan van Eyck hadden een geniaal oog voor detail en vernieuwden de schilderkunst op technisch vlak. Hun invloed verspreidde zich razendsnel en inspireerde tal van kunstenaars zoals schilder, tekenaar en etser Albrecht Dürer.
 
Het stadsfestival Brugge-Centraal organiseert in het Groeningemuseum een toonaangevende tentoonstelling met meesterwerken van onder meer Bouts, Dürer, Memling, van der Goes, van der Weyden en Van Eyck. Schilderijen en andere kunstvormen tonen de interactie tussen de Vlaamse Primitieven en de kunst uit Centraal-Europa. Er zijn topwerken uit belangrijke Europese en Amerikaanse collecties te zien.
 
Ruim 140 inwoners van Kristus Koning schreven zich in voor een bezoek aan één van de grootste culturele belevenissen in Brugge. Ze worden op zondag 16 januari onthaald met een kop koffie in de Vriendenzaal van het Groeningemuseum. Na een inleiding op het tentoonstellingsbezoek en bezoeken ze met een audioguide op eigen tempo deze prachtige tentoonstelling.
 
Meer informatie over de tentoonstelling vind je op www.brugge-centraal.be.