Kristus Koning

Van Scheepsdalelaan over Visartpark tot Houtkaai

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Bezoek mee de tentoonstelling ‘Uit Goede Bron’



Schrijf je nu in voor het gratis bezoek op zondag 19 juni
 
Sloegen de Romeinen ooit hun kamp op in Brugge? Of werd onze stad gesticht door Vikingen? Ontdek het zelf tijdens de tentoonstelling ‘Uit Goede Bron’ in het Gruuthusemuseum.
 
Het feestcomité van Kristus Koning nodigt je graag uit om deze tentoonstelling op zondag 19 juni vanaf 10 uur mee te bezoeken.
 
Je wordt ondergedompeld in de ontstaansgeschiedenis van Brugge, de evolutie van een waddengebied met rondtrekkende jagers tot de bouw van de eerste stadsomwalling in 1127. Negen grote schermen tonen levensechte reconstructies van het landschap. Je ziet in 3D hoe de kustlijn verandert en wandelt rond op de archeologische vindplaatsen.
 
Een gids leidt je één uur rond in de tentoonstelling en trekt vervolgens één uur door de stad, op zoek naar de eerste sporen van bewoning.
 
Deelname is gratis. Vooraf inschrijven is wel verplicht en kan tot uiterlijk woensdag 8 juni. Stuur een mailtje (jramaut@hotmail.com) of bel (0474 523 818) vermeld jouw naam, adres en het aantal personen.
 
Deelnemers ontvangen uiterlijk op 10 juni een brief met alle praktische afspraken. Meer informatie over de tentoonstelling vind je op www.uitgoedebron.info.